Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه اربابی شهر الوند که به جا مانده از دوره قاجار است نیز به دلیل بی‌توجهی مسئولین در حال حاضر در حالت کما رفته و رو به تخریب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ در حالی که امروزه مکان‌های تاریخی به یکی از مهم‌ترین راه‌های درآمدزایی و جذب گردشگر تبدیل شده‌اند و نه تنها استان‌های دیگر بلکه تمام کشورهای دنیا این موضوع را جدی گرفته و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند در استان قزوین مکان‌هایی وجود دارد که با تمام پتانسیل موجود به حال خود رها شده و حتی گاها تغییر کاربری داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه اربابی شهرستان الوند که طی روزهای اخیر مورد پیگیری خبرنگار صبح قزوین؛ واقع شده جزو همین دسته از مکان‌های تاریخی می‌باشد که نام و نشان تاریخی آن گم گشته و اکنون محلی برای تجمع معتادین شده است.

طی پیگیری که از میراث فرهنگی استان داشتیم نیز مدیران این دستگاه مدعی شدند که این ملک تاریخی تحت مالکیت اوقاف است و میراث فرهنگی فقط مسئولیت نظارت بر این حوزه را دارد؛ مشروح این پیگیری را می‌توانید در لینک زیر مطالعه کنید.

خبرنگار صبح قزوین موضوع را از اوقاف استان هم مورد پیگری قرار داد که حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان از وضعیت این خانه تاریخی در شهرستان البرز ادعای بی‌اطلاعی کرد و کسب اطلاعات در این زمینه را به وکیل این اراضی موقوفی ارجاع داد.

بهروز حاج محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ با اشاره به عدم تخصیص بودجه برای خانه تاریخی اربابی در شهر الوند اظهار کرد: متاسفانه اوقاف به وضعیت این خانه رسیدگی نکرده و این مکان در حال تخریب است.

وی افزود: اگرچه برای خانه اربابی بودجه تعیین نشده است اما به دنبال یافتن راهی جهت تامین بودجه برای مرمت و نگهداری این مکان هستیم.

وکیل املاک و اراضی موقوفه گفت: اداره اوقاف چندین بار برای جذب پیمانکار اقدام کرده است اما به دلیل ریسک بالایی که این خانه دارد سرمایه‌گذاران حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند.

تعیین و تکلیف خانه اربابی تا ۶ ماه آینده

حاج محمدی با بیان اینکه طی ۶ ماه آینده امکان تعیین و تکلیف خانه اربابی وجود دارد، ابراز کرد: اکنون به واسطه رایزنی‌های انجام شده برخی از ارگان‌های دولتی قول‌هایی برای رسیدگی به وضعیت این خانه داده‌اند.

وی تصریح کرد: خانه اربابی تنها مکان تاریخی آسیب دیده زیر نظر اوقاف نیست و اکنون شاهد رخ دادن چنین اتفاقی برای برخی از اماکن تاریخی هستیم.

این وکیل موقوفه با اشاره به نبود اتحاد نظر درباره خانه اربابی الوند عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی تنها با در اختیار گرفتن خانه اربابی حاضر به حمایت کامل می‌باشد و این باعث به وجود آمدن اختلاف نظر شده است.

حاج محمدی در پایان تاکید کرد: اگرچه تا ماه‌های آینده نمی‌توان انتظار شنیدن خبری مبنی بر رسیدگی به وضعیت خانه اربابی را داشت اما اوقاف تمام تلاش خود را برای حل این وضعیت می‌کند.

به گزارش صبح قزوین؛ باتوجه به اینکه در شهرستان الوند تعداد محدودی بنای تاریخی وجود دارد مسئولین باید رسیدگی به وضعیت خانه اربابی و دیگر مکان‌های تاریخی که دچار این آفت شده‌اند را جدی بگیرند چراکه آثار تاریخی نمایانگر هویت جوامع آن منطقه است و به صورت جدی می‌تواند در رشد صنعت گردشگری یک شهر مفید واقع شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: خانه اربابی صبح قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود وضعیت ساماندهی محموله‌ها و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان

رئیس قوه قضائیه گفت: با بخشنامه‌ای که در شهریور سال گذشته از ناحیه مدیر کل حقوقی گمرک صادر شد، ترخیص این ماشین‌آلات که به موجب اعلام وزات راه، نیاز مبرم کشور است، با مانع مواجه شد؛ تاکید من آن است برای صدور چنین بخشنامه‌های مهمی باید هماهنگی‌های بیشتری با بخش‌های مربوطه صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان، حجت‌الاسلام غلامحسین اژه‌ای در جریان بازدید خود از بندر شهید رجایی و یکی از انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان، طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری صدا و سیما اظهار کرد: وضعیت ساماندهی محموله‌ها و اقلام و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان از جمله بندر شهید رجایی، بسیار نسبت به قبل، بهبود یافته است، اما کماکان نیاز به هماهنگی‌های بیشتر میان دستگاه‌های مسئول احساس می‌شود.

وی بیان داشت: یکی از عواملی که می‌تواند وضعیت بنادر و گمرکات کل کشور را به طور کامل سامان دهد، ایجاد سامانه واحد و برخط میان دستگاه‌های متولی در امر واردات و ترخیص کالا و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت است.

رئیس قوه قضائیه گفت: هدف اساسی من از انجام بازدیدهای میدانی از مراکز گمرکی و بندری و تملیکی آن است که با همکاری و تشریک مساعی سایر قوا، از جمله دولت، مسائل و مشکلات موجود در این مراکز را مرتفع کنیم و نسبت به طرح آن‌ها در جلسه سران قوا نیز اقدام کنیم.

رئیس دستگاه قضا در خصوص بازدید خود از بخش ماشین‌آلات راهسازی گمرک شهید رجایی نیز گفت: با بخشنامه‌ای که در شهریور سال گذشته از ناحیه مدیر کل حقوقی گمرک صادر شد، ترخیص این ماشین‌آلات که به موجب اعلام وزرات راه، نیاز مبرم کشور است، با مانع مواجه شد؛ تاکید من آن است برای صدور چنین بخشنامه‌های مهمی باید هماهنگی‌های بیشتری با بخش‌های مربوطه صورت گیرد و علی‌القاعده باید چنین بخشنامه‌ای که واجد تبعاتی است را خود معاون حقوقی گمرک صادر می‌کرد نه مدیر کل حقوقی آن.

حجت‌الاسلام اژه‌ای گفت: طبق رأی صادره از دیوان عدالت اداری، چنانچه رأی مربوطه نهایی شود تعیین تکلیف این ماشین‌آلات انجام خواهد شد.

کد خبر 750083

دیگر خبرها

  • بازی ما با بارسلونا را ببینید، تاریخی می‌شود!
  • اقدامات هیئت امنای با تجربه؛ جهش خوبی برای احیای موقوفات
  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان
  • بهبود وضعیت ساماندهی محموله‌ها و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی/دستگاه‌های اجرایی با گروه‌های جهادی متصل می‌شوند
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی
  • کودکان زیر ۷ سال رایگان درمان می‌شوند
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام