Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهروندان قزوینی به تاسی از سیره اهل بیت هرساله می‌کوشند به هر نحوی که می شود از سفره فیض علوی محروم نمانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از  صبح قزوین؛ واقعه غدیر از مسائل مهم تاریخ اسلام است که این موضوع در منابع مستدل و مستند و قابل اتکای شیعه و سنی به آن اشاره شده و روایات زیادی درباره آن نقل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فضیلت عید غدیر و اهمیت ویژه آن در مقایسه با دیگر عیدها، احادیث فراوانی وارد شده، حضرت محمد (ص) می فرماید: «روز غدیرخم، برترین و بالاترین عیدهای امت من است. روزی است که خدای متعال مرا مأمور کرد برادرم، علی بن ابی طالب را چون نشانه‌ای بر امتم نصب کنم تا پس از من، با او راه را بیابند و روزی است که خداوند دین مرا کامل و نعمتش را بر امت تمام کرد و راضی شد که اسلام دین آنها باشد».
  امام صادق (ع) نیز در خصوص فضلیت این روز می فرماید: «شاید گمان کنی خداوند روزی گرامی تر از روز غدیر آفریده است. نه به خدا سوگند، نه به خدا سوگند، نه به خدا سوگند».
  روز غدیر، عید آل محمد صلی الله علیه و آله و روز جشن اهل بیت(ع) است. از این رو، بر جشن گرفتن و اظهار سرور و شادی در این روز تأکید ویژه ای شده است.
  بر همین سنت شهروندان قزوینی هم به تاسی از سیره اهل بیت هرساله می کوشند به هر نحوی که می شود از سفره فیض علوی محروم نمانند.
  اینجا حسینیه ابوترابی، از حسینیه های قدیمی و باطن دار قزوین که تقریبا در تمام ایام و مراسمات مذهبی درش به روی عاشقان اهل بیت (ع) باز است.
  در روز عید غدیر هم مانند سایر اعیاد جشن و ذکر ائمه در آن برپاست و همگان برای تقدس چند ساعتی را در آن نشسته و از فیض معنوی اش بهره می برند، چه بسا اینکه این خانه مزین به سادات است.
  البته جشن و شادی مردم قزوین در ایام عیدغدیر تنها به حسینیه ها و مساجد ختم نمی‌شود، بلکه خوشبختانه چندسالی است با جان گرفتن دوباره مجالس و هیئت خانگی، حالا هر خانه یک حسینیه شده است.
   
فاطمه .م مادر جوانی است که از زمان همه گیری کرونا تا به حال به کمک فرزندانش خانه خود را به هیئت تبدیل کرده و تقریبا تمام مراسمات مذهبی را همراه دختر و پسرش در خانه خود برپا می کند.
  وی به خبرنگار صبح قزوین گفت: من خودم در خانواده هیئتی بزرگ شدم، و با هیئت خو گرفتم اما شرایط زندگی گاهی آدم را به سمتی سوق می‌دهد که فکرش را نمی‌کنی.
  فاطمه ادامه داد: اوایل دوری از هیات بسیار آزارم می داد، اما بعد از مدتی تصمیم گرفتم هیئت را به خانه خود بیاورم.
  این مادر جوان گفت: در ایام عید چون عید غدیر از چند روز قبل فرزندانم خانه را تزیین کرده، حتی مراسمی تحت عنوان نصب پرچم شادی هم برگزار و با پخش مداحی خانه را متبرک می‌کنند.
  وی ادامه داد: روز عید علاوه بر جشن و شادی با پخت کیک و آماده کردن شربت و شکلات خود را برای این جشن مهیا و آن را بین واحدها پخش می‌کنیم.
  فاطمه بیان کرد: غذای آن روز را هم به نیت امام علی پخته و از تبرکش بهره می‌بریم.
   
مرتضی موحدی مرد میانسالی است که حیاط باصفای منزل خود را برای جشن عید غدیر آماده کرده است.
  وارد خانه اش که میشوی سبزی رنگ درخت و گلدان‌های گوشه حیاط مبهوتت می‌کند. درختانی که با چراغانی و ریسه‌ها زیباتر شده اند.
  نه مداح دارند و نه سخنران، همه مولوی ها و صحبت ها در یک سیستم جمع آوری شده و به فواصل کم پخش می شوند.
  در حیاط صندلی چیده شده، مردم می‌آیند مدح و سخنرانی پخش شده را گوش می‌دهند شیرینی و شربت می‌نوشند و می‌روند.
  مرتضی موحدی که از سه روز قبل غدیر جشن خود را برگزار کرده به خبرنگار صبح قزوین گفت: از چند روز قبل برای این جشن همه اعضای خانواده را بسیج کرده و کوچه را با پرچم تزیین کرده‌ایم.
  وی افزود: امسال با تهیه پوسترهایی از خطبه غدیر سعی داریم همسایگان را با فرهنگ غدیر آشنا کنیم.
  موحدی خاطر نشان کرد: اگرچه بضاعت بالایی نداریم اما به قدر توان سعی کردیم به عاشقان ولایت خدمت کنیم باشد که حضرت از ما قبول بکند.
   
خانم مومنی دیگر بانوی قزوینی است که در ایام غدیر ایراد سخنرانی و مولودی خوانی و پخش شیرینی و شربت در هیئت خانگی‌اش جشن عید را در یکی از مناطق پایین شهر بپاداشته است.
  مومنی که خود مداح و مربی قرآن است به خبرنگار صبح قزوین گفت: ما هرساله به کمک همسایگان محل سعی می کنیم بابرپایی جشن و اطعام علوی قدمی در جهت پاسداشت این روز بزرگ برداریم.
  وی افزود: قدم های ما هرچند کوچک اما از خلوص نیت است، اینجا همه با دل می آیند و خودشان یک قسمت کار را می گیرند.
  این مربی قرآن بیان کرد: ما علاوه بر مراسم ویژه بزرگسالان که با قرائت قرآن، ادعیه و سخنرانی و مولودی همراه است برای کودکان هم برنامه های شاد و مفرح داریم تا آنان را هم با فرهنگ غدیر آشنا کنیم.
  وی گفت: در این مراسم هرکس هر آنچه در توان دارد، به عشق مولا علی در طبق اخلاص قرار می دهد، یکی چایی می دهد، یکی میوه، شکلات، سخنرانی و گرداندن جلسه هم با من است، هرکس در حد وسع و توان خودش مایه می گذارد.
   
به گزارش خبرنگار صبح قزوین؛ یکی از زیبایی‌های چندسال اخیر عید غدیر مردمی شدن و خانگی شدنش است، کودکی که نذر توپ و بادکنک می‌کند و بین همسالان پخش می کند، دخترکی که عروسک به کودکان می‌دهد، پیرمردی که دم درب خانه اش شربت پخش می‌کند، بانویی که غذا روز عیدش را کمی پرمایه‌تر مهیا می‌کند و چند ظرف هم به همسایه تقدیم می‌کند و راننده‌ای که کرایه آن روزش را از مردم نمی‌گیرد...
  اینها همه علاوه بر جشن‌های بزرگی که مدیریت شهری و هیئات مذهبی برای غدیر مهیا کرده‌اند به زیبا و دلچسب‌تر شدن این روز برای همگان کمک می‌کنند. باشد که مورد رضایت حضرتش قرار گیرد. یا علی...

انتهای پیام/ 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: صبح قزوین عید غدیر اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آن‌ها بالاتر است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، آیت الله محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در مازندران در دیدار دکتر قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید کشور، با بیان اینکه دیدار با خانواده‌های شهدا توفیق است، اظهار کرد: شما از دو جهت باید به خانواده‌های شهدا سرکشی کنید یکی از باب شنیدن مشکلات همچون بقیه مسئولان و دیگر اینکه دیدن و تفقد از این خانواده حتی اگر خوا‌سته‌ای نداشته باشد زحمت شماست، در قسمت دوم برکات معنوی هم وجود دارد.

او با اشاره به بحث میز خدمت‌ها، افزود: اگر در میز خدمت جواب مثبت ارائه می‌شود پس چرا مراجعین در ادارات پاسخ مثبت نمی‌گیرند؟ باید این میز خدمت‌ها را مقداری جا‌ن‌دارتر کرده و آمار درستی از آن داشته باشیم. 

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: باید ببینیم چند مراجعه کننده در میز خدمت بعد از نماز جمعه مصلی آمدند، چند نفر برای بار اول و چند نفر برای بار چندم مراجعه کردند، که اگر فردی مثلا مشکلش با پنج بار مراجعه در ادارات برطرف نشد اینجا حل شد، پس میزخدمت می‌تواند مسئولان را باانگیزه‌تر کند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: می‌خواهیم به‌وسیله میز‌های خدمتی که در ملاعام گذاشته می‌شود میز خدمت‌هایی که در ادارات وجود دارد فعال و کارآمد شود، هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آنها بیشتر خواهد بود. نماینده ولی فقیه در مازندران در پایان گفت: ششمین سفر شما به استان دیار علویان مبارک باشد و از برکاتش همه مردم نفع ببرند.

قاضی زاده هاشمی رییس بنیاد شهید کشور نیز در این دیدار گفت: هدف از سفر به مازندران گرامیداشت اردبیهشت مقاومت و شهدای خانطومان، حضور در یادواره شهدا، شورای ترویج فرهنگ شهادت و سرکشی به خانواده شهدا است.

استاندار مازندران نیز دراین نشست گفت: مازندران دیار علویان است و فرهنک اصیل و ناب نباید دستخوش جریانات بیرونی و انحراف نشود.

یوسف نوری افزود: رشادت رزمندگان ٢٥ کربلا در دوران جنگ زبانزد و الگو بود آن هم با تحمل بعد مسافتی چند صد کیلومتری بوده است.

او گفت: کشاورز زادگان این دیار مدافعان حرمی را تشکیل دادند که به عنوان شهدای شاخص کشوری معرفی شدند و حالا باید با توجه ببیشتر به خانواده این شهدا، مرهمی به تمام سختی‌های آن‌ها شد.


دیگر خبرها

  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!
  • تصاویری تلخ از داخل کوچه‌های شهرک چوبی سوخته در گیلان | آتش از کجا شروع شد؟
  • باران بهاری میهمان دیار هگمتانه
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آن‌ها بالاتر است
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • میزبانی آبی‌ها از 7 بازی، قبل از جریمه سنگین (عکس)
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • منزل منتسب به امیرالمومنین(ع) در شهر کوفه
  • معلمان مشق عشق را در مکتب‌خانه‌ها تدریس می‌کنند